خدمات کامپیوتری صفرویک

خدمات کامپیوتری صفرویک
پروژهای کامپیوتر
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 25
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 25
بازدید ماه : 62
بازدید کل : 8113
تعداد مطالب : 41
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1



آمار وبلاگ:

بازدید امروز : 25
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 25
بازدید ماه : 62
بازدید کل : 8113
تعداد مطالب : 41
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

<-PollName->

<-PollItems->

<-PollName->

<-PollItems->

 

 

 معرفي كارت شبكه، و راه اندازى و نگهدارى شبكه از لحاظ سخت افزارى

 كارت شبكه يا LAN Card

كامپيوترها جهت اتصال به هم و استفاده از برنامه هاى هم و اشتراك برنامه ها از نظر سخت افزارى احتياج به كارت شبكه يا LAN Card دارند. كه بطور معمول در بازاردو نوع کارت معمول می باشد. يک قسم آنها کارتهاِی 10 در 10 بوده و قسم ديگر کارتهای 10 در 100 ميباشند. جهت كنترل اتصال درست كارت شبكه به كامپيوتر مىتوانيد روى آيكون My Computer كليك راست نموده و ازقسمت Properties پوشه Device manager را انتخاب نماييد. در بين ابزارهاى نصب شده طبق شكل بايد در قسمت Network adapters ،نام ومشخصات كارت شبكه شما وجود داشته باشد.
اگر در اين بخش علامت سوال يا تعجب به شكل زرد رنگ وجود داشته باشد نشان مىدهد كه راه انداز (Driver ) كارت شبكه شما ناقص بوده و درست نصب نشده است و بايستى طبق روشهاى Hardware settings آنرا برداشته(Remove) و با Refresh ، يا از قسمت Add new hardware در بخش كنترل پنل ( Control panel ) درايور يا راه انداز مناسب و صحيح آنرا نصب نماييد. (براى مشاهده جزئييات نصب يك سخت افزار در صورت لزوم به جزوه آموزش نصب و راه اندازى ويندوز و تنظيمات كامپيوتر از همين سرى جزوات مراجعه نماييد.)
توجه نماييد كه بعد از نصب كارت شبكه، آيكون Network Neighborhood در روى ميز كار (Desktop ) مشاهده خواهد شد كه بعدا" به توضيح تنظيم آن خواهيم پرداخت.

از آنجاييکه ما معمولا" دو نوع شبکه BNC و HUB را مورد استفاده قرار می دهيم بر روی اکثر کارتها جهت اتصال هر دو نوع رابط وجود دارد

1.    شبکه BNC

2.    شبكه Hub

 

 

 

 

 

شبكه سرى يا BNC

در شبکه BNC کامپيوترها بطور سری به هم متصل می شوند و در صورتی که شبکه و سيمهای ارتباطی يک کامپيوتر خراب شود باعث از کار افتادن بقيه شبکه نيز خواهد گرديد. رابط BNC که به شکل يک استوانه مِباشد دارای دو برآمدگِی مِی باشد.( مانند شکل)

در ابتدا و انتهای سيمهای رابط اين نوع شبکه يك عدد رابط به نام به نام BNC پرچ شده است که جهت اتصال به سيمها و کامپيوترهای ديگر در سر هر کدام از آنها یک عدد T-Connector قرار می دهند همانطور که در شکل مشاهده می نماييد در سر تی ها برآمدگی و ي شکافها و فرورفتگيهاِی جهت برقرار اتصال با هم وجود دارد و شما بايست بطور دقيق هنگام اتصال دو قسمت به هم ، شکافها یا فرورفتگی ها را با برآمدگيهای قطعه مقابل چفت نمود و با يک بار چرخش آنرا قفل نماييد تا سفت شود.

در اينگونه شبکه در ابتدا و انتهای کليه کامپيوتر ( کامپيوتر اول و آخر) با دو عدد Terminator بايستي بسته شوند.

تذکر:

اِينگونه سيم کشی تا حدود نسبتا" زيادی از نظر هزينه به صرفه بوده و ارزان می باشد ولی کنترل ، نگهداری آن بسيار مشکل بوده و بايستی همواره احتياط را پيشه خود نمود. بسيار ديده شده که اين سيمها و رابطها از مناره ها شکسته و قطع می گردند لذا می توانید قسمتهای انتهاِيی را باچسپ محکم و يا سيم محک نماييد تا شکسته و قطع نشود.

Troubleshooting

يا رفع اشكالات جزئی:

گاهى در شبكه مشكلاتى پيش مىآيد كه شايد با كمى تامل و دقت قابل رفع باشد. اگر شبكه يا كامپيوترى از شبكه قطع باشد و بعد از كنترل موارد لازم، در شبكه مطمئن شديد كه از لحاظ برنامه و نرم افزار مشكلى نداريد مى توانيد كنترلهاى زير انجام دهيد:
تريميناتورهاى دو سر شبكه را چك و كنترل نماييد و مطمئن شويد که مشكلى نداشته و محكم متصل باشند.
تيكانكترها متصل بوده و هيچ سيمي قطع نباشد.
معمولا" بر اثر كشيدگى سيمها پرچ سر سيمها جدا مىشود در صورت مشاهده و شك ، يك سيم سالم را با آن تعويض كنيد.
تريميناتور انتهايی دستگاه آخرى را باز نموده و به دستگاه دومى وصل كرده و با رفع اشكال و اتصال دو دستگاه اولى ، سپس دستگاه سومى و الي آخر مشكل را( كه مى تواند حاصل از سيم، تىكانكتر و يا ترميناتور باشد ) يافته و رفع نموده و در صورت لزوم قطعه مربوطه را تعويض نماييد.
جهت تست سالم بودن سيمها در صورت لزوم مىتوانيد علاوه بر تست آنها مابين دو دستگاه سالم از اهم متر نيز استفاده نماييد.

 

شبكه Hub

اماٌ يکی از مطمئن ترين و بهترين سيستم شبکه بندی ، شبکه Hub می باشد. در اينگونه شبکه از طريق سيمهای رابط به يک Hub متصل می شوند. در اين سيستم بر عکس شبکه BNC اگر کامپيوتری قطع شود فقط آن قطع بوده و بقيه سيسيتم مختل نشده و شبکه برقرار است. رابط اينگونه شبکه ها سيمهايی است که به سر آنها یک عدد ِArj 45 پرچ گرديده است که با رنگهای خاصِی جهت گرفتن و فرستادن اطلاعات مشخص شده است.

اين رابطها به کارت شبکه کامپيوتر وصل بوده و طرف ديگر آنها به سوکتهای ديواری ( Facepalte ) متصل مي شوند.

  در روی اين دستگاه فعاليت دستگاها با چراغهای چشمک زن مشخص می شود و در صورت عدم فعاليت مِی توان از عدم اتصال آن آگاهی پيدا نمود و در جهت رفع عيب آن بر آمد.

Troubleshooting يا رفع اشكالات جزئی:

اگر در اينگونه شبكه نيز مشكلي پيش آيد كنترل موارد زير توصيه مىشود.
الف) مطمئن باشيد دستگاه هاب Hub ، روشن بوده و سوكتهاى سيمهاى متصل شده محكم باشند و لق نباشند.
ب) جايگاه سوكت سيمهاى قطع شده را با جايگاه سيمهاى اتصالى سالم در روى هاب جابجا نموده و نتيجه را مشاهده نماييد.
ت) كنترل سالم بودن سيمها و سوكت سر آنها.
ث) كنترل سالم بودن سوكتهاى اتصالى.

 

تنظيم شبكه:

همانطور كه گفتيم جهت تنظيم شبكه روى آيكون Network Neighborhood كليك راست نموده و سپس گزينه Properties را انتخاب مىنماييم.
در پنجره باز شده دقت مىكنيم حتما" گزينه هاىمورد نياز موجود باشند از جمله:

Client for Microsoft network
Dial-up Adapter
Tcp/Ip
File and printer sharing for Microsoft Network

و درصورتى كه يكى از آنها نبود به روشى كه گفته شد با كليك بر دكمهAdd آنرا انتخاب و اضافه مىنماييم. مثلا" براى اضافه نمودن پروتكل Tcp/Ip روى دكمه Add كليك كرده و از پنجره باز شده گزينه Protocol را انتخاب مىنماييم و سپس در سمت راست آن پنجره دكمه Add موجود را كليك مىكنيم. پنجره اى باز مىشود كه دو قسمت مىباشد،

 دربخش Manufactures نوع سازنده مثلا" Microsoft را انتخاب مىكنيم و در بخش Network protocols پروتكل مورد نياز مثلا" Tcp/Ip را انتخاب مىنماييم. براى افزودن File and printer sharing for Microsoft Network روى دكمه File and Printers Sharing واقع در پايين پنجره Configuration كليك نموده و در كادر جعبه اى گزينه ها كليك كرده و انتخاب مىنماييم.

بعد از تنظيم و كنترل Configuration در قسمت Identification كليك نموده و يك اسم به كامپيوتر خود جهت شناسايى راحت ديگران در شبكه در قسمت نام كامپيوتر ( Computer Name ) مىدهيم و در بخش گروه كارى ( workgroup ) با دقت نام گروه كارى را مثلا" SAF را كه براى تمامى كامپيوترها يكسان و شبيه است را نوشته و در صورت نياز در بخش Computer Description توضيحى در زمينه آن كامپيوتر مىنويسيم كه لزومى نيست.

بعد از اتمام تنظيمات اگر روى دكمه Ok كليك نماييد، پنجره شروع به فعاليت نموده و نسبت به تنظيم و نصب برنامه هاى تنظيمى اقدام مىكند و احتمالا" سىدى ويندوز و يا درايوار يا راه انداز كارت شبكه را از شما خواهد خواست كه با هدايت آن به مسير مربوطه و نصب موارد خواسته شده كامپيوتر مجددا" راه اندازى (Restart ) شده و بالا خواهد آمد و درصورتى كه گزينه Client for Microsoft network دوست عزیز باز سر بزن تا مطالب جدید تری بزاریم واستون

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ جمعه 11 / 8 / 1390برچسب:کات شبکه, توسط شهرام
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی :